Ginop-9.1.1-21 pályázat logo

TERMÉKEINK

17–32 termék, összesen 50 db

CÉGBEMUTATÓ

Utólagos vízszigetelés, utólagos falszigetelés

A www.peneszes-saletromosfalak.com egy kompetencia-centrum szerepét kívánja betölteni Magyarországon azok számára, akik az utólagos vízszigetelésben, falkiszárításban, valamint végleges penészmentesítésben érdekeltek.

A DryWallTeam® egy olyan koncepció amely több mint 10 éves múltra tekint vissza. Csapataink eddig több száz munkát végeztek el az itt található anyagokkal, a visszajelzések 100%-ban pozitívak.

Olyan cégeket képviselünk Magyarországon és Romániában mint a Wykamol Group Ltd, a Betonseal GmbH & Co KG vagy a Kefa International Handels GmbH, amelyek mögött több tízéves tapasztalat és rutin áll. Célunk az, hogy mi legyünk az elsők akihez fordulhat, ha bármilyen kérdés merül fel az utólagos vízszigetelésekkel, valamint penészmetesítéssel kapcsolatban. Mégpedig mindenki számára: magánszemélyek, tervezők, kivitelezők, kereskedők valamint befektők számára egyaránt. A forgalmazott anyagaink minősége, munkatársaink, partnereink magas szintű képzettsége, lelkesedése garantálja minőségi szolgáltatásunk színvonalát.

Tudvalevő, hogy egyetlen terjedelmes termékpalettával rendelkező gyártócégnek sem csúcsminőségű minden terméke. Kettő a külföldi partnereink közül (a Betonseal GmbH & Co KG és a Kefa International Handels GmbH) csak egy-egy termékcsaládot gyárt évtizedek óta, a harmadik (a Wykamol Group Ltd) pedig piacvezető cég Angliában az utólagos vízszigetelések terén, több mint 75 éves tapasztalattal és több százezer elvégzett munkával világszerte.

Nedvesedés elleni utólagos vízszigetelés és utólagos falszigetelési eljárások

Az egyik legkellemetlenebb dolog, ami egy épület falaival előfordulhat, az a rossz szigetelésből eredeztethető nedvesedés, penészesedés, amit sokszor már csak a fal utólagos újra szigetelésével állíthatunk helyre. Ezt már csak azért is érdemes megcsináltatni, mert az ilyen rossz állapotban lévő
felülettől idővel az embernek könnyen egészségügyi problémái is kialakulhatnak.

A megfelelően szigetelt falak megléte ezen túl is számtalan okból kifolyólag elengedhetetlenek: az évszaknak megfelelő kellemes hőmérséklet elérését biztosítják, növelik az energiahatékonyságot, sőt, magának az ingatlannak az értékét is megdobják. Számtalanszor találkozhatunk azonban az
elöregedésből, vagy csupán a rossz, vagy el sem készült, szigetelésből adódó problémával, ami salétromos falhoz vezet. Ez annyit jelent, hogy a kívülről, elsősorban a talajból, érkező nedvesség feljut a falakba, majd ugyan a víz idővel elpárolog – ami már önmagában problémákat vet fel -,
azonban a talajból hozott ásványi anyagok és sók kiülnek a fal felületére és ez egyáltalán nincs jó hatással a vakolatra, így kialakítva a dohot és penészességet.

A jó hír, hogy megvannak a megfelelő utólagos víz- és falszigetelési megoldások a felmerülő nedvesség ellen:
– aláfalazás, amikor egy részén visszabontják a falat, megfelelően újra szigetelik, majd visszafalazzák. Ez egy eléggé idő és munkaerő igényes feladat.
– egy másik biztos módszer a falátvágás, amikor egy bevágással mélyedést alakítanak ki és oda behelyeznek egy masszív, sérüléseknek ellenálló szigetelő lemezt, ami aztán elzárja a későbbiekben a víz útját.
– lemezbesajtolás vagy lemezbeütés, amikor megfelelő magasságban futó fugákba vízhatlan fémlemezeket ütnek be, ami aztán megakadályozza a víz alulról történő felszivárgását. Ennek az eljárásnak az alapkövetelménye, hogy a fal téglából készüljön és összefüggő fugasorral rendelkezzen.
– ha egy olyan megoldást keresünk, ami tartós, és az előbbiekhez képest kevesebb bontási munkálattal jár, akkor jó megoldás lehet az injektálás.

Mi is az az injektálás és mi a folyamata?

Ez egy olyan utólagos falszigetelési eljárás, amikor egy folyékony vegyi oldatot juttatnak be, azaz injektálnak a falba, aminek anyagai ott szétterjednek, egy vízszintes vízszigetelést alkotnak a fal teljes keresztmetszetében, ezzel pedig elzárják azokat az apró kapillárisokat, amin át a víz fel tud szivárogni.
Gyakorlatilag tehát magában a falazati anyagban alakul ki a szigetelés, kvázi víztaszítóvá válik. Az injektálás pontos helye a belső padló – és a külső talajszint alapján kerül meghatározásra, de minden esetben ez utóbbi szint felett kell, hogy történjen. Amikor ez a sáv meghatározásra került, egymástól
egyenlő távolságra furatokat kell kialakítani, majd ezek megtisztítása után be lehet juttatni a megfelelő anyagot. Fontos a régi, károsodott salétromos vakolatot a vizesedési ponton túlmenően leverni, majd egy új, jó minőségű falszárító vakolattal újra vakolni (amennyiben az injektálás
ULTRACURE krémmel történt, a visszavakolásig minimum két hétnek kell eltelnie). Ezekkel együtt végleg megszüntethetjük a felszálló nedvesség által okozot problémát a falakban.

 

 

AZ ÉRTÉKEK AMELYEKBEN HISZÜNK:

Őszinteség és bizalom

Odafigyelünk ügyfeleinkre és partnereinkre, és megszolgáljuk bizalmukat

 

Gyorsaság és rugalmasság

Személyre szabott odaadással teljesítjük ügyfeleink és partnereink igényeit!

 

Professzionalizmus és megbízhatóság

Megbízhatóak vagyunk, optimalizáljuk a lebonyolítást és végigkísérjük ügyfeleinket minden piaci helyzetben!

Gondolataink és tetteink középpontjában az ügyfél és az ügyfél igényei állnak. Számunkra kevés, ha az ügyfél mindössze elégedett – az elvárások elé megyünk, sőt túlteljesítjük azokat.

Héjja István Róbert
Ügyvezető igazgató DWT Group Hungary Kft.

A DryWallTeam® licensz használati joga Magyarországon a DWT Group Hungary Kft. tulajdonát képezi.

cart-icon 0
Nincs termék a kosárban