Agyagcserép tető utólagos kezelése, javítása – Controll®Topseal

Agyagcserép tető utólagos kezelése, javítása

A probléma

A képen látható tetők agyagcserepei idővel erősen erodálódtak, a fagyok miatt repedések jelentek meg rajtuk, algásodni kezdtek. Ezek a jelenségek csökkenteték a tetők vízzáró képességét. Eredetileg mind a két tető egyformán nézett ki. Az első ház tulajdonosa szerette volna a problémá megoldani, erre két lehetőség létezett: a cserepek teljes cseréje, vagy azok restaurálása, eredeti állapotának visszaállítása.

A megoldás

Mivel a teljes tetőcsere túl drága lett volna, a tulajdonos a második megoldás mellett döntött, ezért a cserepeket két réteg Controll®Topseal-el impregnáltatta. Mivel a Controll®Topseal az impregnáló-kezelés során képes a  repedések teljes kitöltésére (2 mm-ig), az impregnálás után fizikailag és optikailag egy teljesen új tető képe jelenik meg előttünk,amely ezúttal nem érzékeny a fagyásra, teljesen vízzáró és nem egedi meg az algák fejlődését a kezelt felületeken. A kezelés után 7 nappal a két tető közötti különbség jól látható. Mivel a restaurálás során csak egy pár darab, teljesen szétfagyott cserepet kellett eldobni, egyértelmű, hogy a kezelés nagyságrendekkel olcsóbb lett mint az összes cserép kicserélése (beleértve ebbe a le-és vissza-rakás munkadíját is).

A munkára vállat garancia: 10 év.

Controll®Topseal vízben oldható katalitikus kálium-metil-szilán, nem egy filmréteget képez, hanem 6 cm mélyen behatol a szerves építőanyagokba, ezáltal megakadályozza azokban a fagy által okozott károkat és jelentősen növeli azok kémiai ellenállását.

Controll®Topseal egy szintelen, szagtalan, nem toxikus, oldóanyagokat nem tartalmaz, nem gyúlékony és biológialig lebontható termék.

Controll®Topseal-kezelés egy erősen víztaszító-és algamentes felületet biztosít, amelynek a tisztítása roppant egyszerű. Véd a levegő szennyeződés-és az UV-sugárzás ellen. Felhordása nagyon egszerű, általában két rétegben permetezve történik.

Controll®Innerseal és Controll®Topseal hatékonyságát a gyártó 10 évre garantálja.

cart-icon 0
Nincs termék a kosárban