Fiskgrossisterna AB (hal nagykereskedés), Svédország 1996

Pára és penészmentesítés

Helyszín: Fiskgrossisterna i Stockholm AB, Svédország

Kontakt: Jerry Persson

Tel: +46 (0) 8 811 400

A probléma

A nagykereskedés saját hűtőházzal rendelkezik melynek hőmérséklete 2°C. A nagykereskedés többi részén az ajtók állandóan nyitva vannak, így a hűtőházat folyamatosan érinti a beáramló nedves, meleg levegő. A falak és a tető hőmérséklete mindig harmatpont alatti, így a kondenzáció elkerülhetetlen. Ezek a körülmények a penész kialakulására is tökéletesek.

A megoldás

A helyiség KEFA BioRid kezelést kapott melynek köszönhetően a kondenzációs probléma megoldódott. A falak mindig szárazak maradnak, megakadályozva ezáltal a penész kialakulásához elengedhetetlen állapotot. A kezelést 1996-ban hajtották végre.

Az eredmény

A 2001-es ellenőrzés során kiderült, hogy a BioRid kezelés óta nem volt penész vagy kondenzációs probléma, mi több a vezetőség szerint a kezelés még mindig újként néz ki és a tisztítása is rendkívül egyszerű, évente 1-2 sima vizes átmosást igényel. Persson úr szerint „Kezdetben szkeptikusak voltunk a mikroporózus felülettel kapcsolatban, de utólag kiderült, hogy nem csak, hogy nagyon hatékony, de tisztítása is sokkal egyszerűbb mint az élelmiszeriparban széles körben elterjedt kemény, fényes felületeké”.

cart-icon 0
Nincs termék a kosárban