Laguna Group Kft. székhelye, Nagyvárad 2010

Salétromos, nedves falak szigetelése: elektroozmotikus falszárítás, szárítóvakolat

Helyszín: Laguna Group Kft. székhelye, Nagyvárad

Falazat: tömör tégla

Falvastagság: 40 cm

Vízszintes szigetelés: 64 fm

A probléma

Az épület  falai a vízszintes vízszigetelés hiánya miatt nagyon nedvesek voltak, emiatt a vakolat többszöri cseréje ellenére sem tudták megoldani a problémát.

Az épület alatt -amely jelenleg a Laguna Group Kft székhelye-, nincs pince.

A megoldás

A felszálló nedvesség megállítására használt vízszintes szigeteléssel szemben állított követelmények:

  • a  felszálló nedvesség gyors és hatékony megállítása
  • vegyszermentes, 100%-osan természetbarát megoldás
  • roncsolásmentes kivitelezés
  • optimális ár/minőség arány
  • állandó, aktív  védelem a felszálló nedvesség ellen
  • 30 év nedvesedés elleni garancia

A feltételeknek teljesen megfelel a LECTROS elektroozmotikus szigetelés. A rendszer a platinával bevont titánium anódokon keresztül gyenge erősségű áramot ad le a falba, ezáltal visszaszorítja a talajba a felszálló nedvességet. Ameddig a fal elektrosztatikus töltését pozitív tartományban tartjuk, a védett fal száraz marad.

Az elektroozmotikus szigetelés vonalát 10 cm-re határoztuk meg a járda-illetve a padló szintjétől (a belső válszfalak esetében). A szigetelés vonala alatti függőleges felületet nem szükséges szigetelni mivel a LECTROS elektroozmotikus szigetelés a talajszintig kiszárítja a falakat.

85 cm távolságban 18 mm-es furatokat készítettünk. A furatok mélysége: 14 cm. A furatok megtisztítása után behelyeztük a rövid anódokat. Ezek platinával bevont titániumból készülnek, így a korrodálás veszélye egyáltalán nem áll fenn. Az anódokat LECTROLYTE pasztával rögzítettük a falba, ez elősegíti az optimális áram-leadást. Az anódok 2 mm-es titánium dróttal lettek összekötve és rá-csatlakoztatva a tápegységre (100 db. rövid anód/tápegység). A földelést (katódot) a rendszertől 2 m-re telepítettük.

A  falazatok páraáteresztő vakolattal lettek visszavakolva.

Az eredmény

A rendszer telepítését 2010-ben végeztük el, azóta a falak szárazak.

Referencia: http://www.lectros.com/lectros_newsdetails.asp?newsID=8

A megrendelő nyilatkozata 2013-ban:

„Örülök, hogy megelégedésemet fejezhetem ki a DWT által bizonyított komolyság, gyorsaság, kompetens munkavégzés, tanácsadás és nem utolsó sorban a muka kitűnő minősége és árszintje miatt. A DryWallTeam számomra egy piacvezető cég ebben a gazdasági szektorban azáltal, hogy kitünő minőségü forgalmazott anyagait magas színvonalon és elérhető áron építi be. Nagyon örülök, hogy lehetőségem volt ezzel a céggel együttműködni, szeretnék a cégvezetőknek gratulálni és azt tanácsolom, hogy ugynazzal a hozzáállással és profizmussal folytassák munkájukat. Eldöntöttük, hogy az idén még egy LECTROS elektroozmotikus szigetelést fogunk rendelni egy másik épületünk számára, amely falai ugyancsak vízzel telítettek.”

Ciprian Bente
ügyvezető igazgató
Laguna Group Kft.

cart-icon 0
Nincs termék a kosárban