Nagykapacítású ülepítőtartályok kezelése – Controll®Innerseal

Nagykapacítású ülepítőtartályok kezelése

A probléma

A képen látható két beton ülepítőtartályban 35C°-40C°-os ipari szennyvizet tárolnak, amelynek szulfát-tartalma 600 gr/l. Ennek pH értéke kisebb mint 3,5, tehát a tartályokban tárolt ipari szennyvíz nagyon savas jellegű. A betontartályok a német normák szerint XA3 besorolás szerint épültek ami ebben a savas közegben nem bizonyult elegendőnek, ezért kockázatos let volna azok működtetése további sav-ellenes kezelés nélkül. A beton károsodását elkerülendő, további sav-ellenes kezelés elvégzése vált szükségessé.

A megoldás

A ülepítőtartályok betontfalait 10 hónappal az átadás után, belülről Controll®Innerseal-el kezelték. A munkát alacsony nyomású szórással (permetezéssel) végezték, egymásután 7 rétegben. Ezáltal létrejött egy állandó vízszigetelés, amely egyúttal védi a betonacélt is az erősen agresszív tárolt folyadéktól. A beton a  kezelés után enyhén csillógó felületet mutatott.

A kezelt felületek mérete: 2.214 m²

Felhasznált anyagmennyiség: kb. 0,49 L/m² (7 rétegben, permetezéssel)

A munkára vállat garancia: 10 év

Controll®Innerseal nem toxikus, átlátszó, szagtalan, oldószer-mentes és nem gyúlékony. Jelentősen növeli a beton ellenállását a kémiai jellegű támadások ellen, mélyen behatolva a betonba állandó vízszigetelést képez pozitív és negatív víznyomás ellen, azonnali, aktív védelmet nyújt a betonban lévő acél számára (behatolás a betonba > 195 mm). A kristályosodási folyamat alatt eltünteti a káros sókat az ásványi anyagokból. Egyszerű kivitelezési módja miatt a Controll®Innerseal-el vézett szigetelések igen időhatékonyak, ezáltal gazdasági szempontból is nagyon előnyösek.

cart-icon 0
Nincs termék a kosárban